Interiør med klematis

Interiør med klematis

Anna Ancher har her malet sit eget atelier, men det ligner mere en stue, idet der ikke er noget spor af kunstnerisk aktivitet. Der er ikke noget staffeli, ingen pensler og frem for alt ingen malerier at se på billedet. I stedet har hun valgt at fokusere på bordet, stolen i billedets højre side samt vinduet omkranset af lyseblå gardiner. Det er sjældent, at Anna Ancher gengiver et vindue set forfra. Som på de fleste af Anna Anchers malerier er den verden der eksisterer udenfor vinduet skjult for beskueren. Her får beskueren dog et glimt af verden udenfor, idet man kan ane det høstgule løv udenfor vinduet.

I 1913 tegnede arkitekten Ulrik Plesner en udvidelse af Michael og Anna Anchers hus på Markvej i Skagen. I den forbindelse blev der indrettet atelier til både Anna og Michael Ancher. Anna Ancher må have malet sit billede kort tid efter tilbygningen stod færdig. Anna Ancher har beskåret både bordet og stolen i billedets forgrund, hvilket giver beskueren en fornemmelse af, at rummet er meget større end på maleriet. Bordet i billedets forgrund er tegnet af kunstneren Suzette Holten.

Billedet har fået navn efter den blå klematis, der står i vasen på bordet. Klematisen er af sorten Jackmanii, der også gror i Skagens Museums have.

1859 - 1935