Konserveringsværkstedet

Skagens Kunstmuseers konserveringsværksted

Museet har sit eget konserveringsværksted, som er indrettet med professionelt, nyt udstyr og materialer. Det er en stor fordel, for selvom museet sørger for optimale klima- og lysforhold for de mange værker i sale, kunstnerhjem og magasiner, har værkerne behov for løbende tilsyn og vedligehold. Værkerne flyttes, udlånes og påvirkes ganske enkelt af tidens tand uanset hvor godt man passer på dem, ikke mindst fordi de organiske materialer, som malerierne består af, kan ændre sig over tid.

I værkstedet arbejder de to kunstkonservatorer Anette Fredsted Aalling og Tor Erik Skaaland, som har ansvaret for Skagens Kunstmuseers samling, der består af knap 20.000 værker. De kan udbedre skader som nedbrudte lærreder, op- eller afskalninger, overfladesnavs, gulnet fernis, buler og flænger. Ikke mindst skriver konservatorerne tilstandsrapporter over de enkelte værker, så de hele tiden kan holde opsyn med dem og give dem den mest kvalificerede, skånsomme og effektive behandling.

Konservatorerne udfører, ud over arbejdet for Skagens Kunstmuseer, arbejde for udefrakommende kunder som for eksempel privatpersoner, forsikringsselskaber, kunstnere, erhvervsliv og andre offentlige institutioner. Museets konservatorer udfører en lang række konserverings- og restaureringsopgaver, bl.a.:

  • Overfladerensning
  • Fjernelse af fernis
  • Stabilisering af ustabilt farvelag
  • Reparation af revner, huller og flænger
  • Planering af buler i lærredsmalerier
  • Akuthjælp i forbindelse med brand- og vandskader af værker
  • Samlingsgennemgang med beskrivelse af bevaringstilstanden
  • Konservering og restaurering af prydrammer, der i blandt ornamenterede forgyldte rammer
  • Råd og vejledningerne omkring værkernes opbevaring i forbindelse med udført istandsættelse af værkerne

Konservatorerne tilbyder uforpligtende gennemgang af værker for bedømmelse af bevaringstilstand og prisoverslag på opgaver.
Vær opmærksom på at der skal træffes aftale om dette på forhånd.

Det er også muligt at bestille besøg for grupper i konserveringsværkstedet, hvor de to konservatorer fortæller om deres arbejde.

Læs endnu mere om konservatorernes arbejde her

Kontakt:
info@skagenskunstmuseer.dk eller ring på +45 9844 6444