Book en oplevelse

Kom tættere på skagensmalerne med vores formidlingstilbud og få en ganske særlig kunstoplevelse. Vores korps af dygtige kunstformidlere og omvisere åbner skagensmalerne og deres tid med viden om både kunsten, personerne og det miljø, de levede i. Har du særlige ønsker? Så skræddersyer vi gerne et arrangement i samarbejde med dig.

 

Omvisning i den faste samling

På en omvisning kommer vi helt tæt på historien om skagensmalerne. I vil blive introduceret til en af Danmarks mest berømte kunstnerkolonier, som opstod i Skagen i anden halvdel af 1800-tallet, og I vil lære, hvorfor denne særlige kunstnerkoloni kunne skabe kunstværker, der den dag i dag fascinerer, forundrer, begejstrer og berører. I hører om kunstnernes arbejde, deres forhold til hinanden og ikke mindst til tidens kunstneriske strømninger, og så går vi i dybden med udvalgte værker. Har I særlige ønsker til jeres omvisning, så giv besked ved booking, så skræddersyr vi omvisningen til jer.

Praktiske oplysninger:
Max. 25 personer pr. omvisning
Varighed: 45 min.
Pris:
Hverdage (ma-fr) før kl. 17: Kr. 800,- + entré
Weekend og hverdage efter kl. 17: Kr. 900,- + entré

 

Byvandring: Oplev Skagen gennem kunstnernes blik

Denne byvandring starter ved Skagens Museum og slutter ved Anchers Hus. Hvad var det for et Skagen, malerne så, da de begyndte at komme til det lille, afsidesliggende område i 1870erne? På denne gåtur fortæller Skagens Kunstmuseers kunstformidler om hvad der optog kunstnerne, hvor de fandt deres motiver og hvordan de forholdt sig til skagboerne. Hvorfor kom de herop? Hvad var der med det dér lys? Og hvordan svarer kunstnernes malerier af Skagen til den historiske virkelighed, der var? Få et indblik i hvorfor kunstnerne blev fascinerede af Skagen gennem denne ca. tre kilometer lange gåtur, hvor også Skagens historie og lokale byggeskik i perioden bliver tydelig.

Praktiske oplysninger:
Max. 25 personer pr. byvandring
Varighed: 1 time og 30 min.
Pris: Kr. 900,- + entré såfremt det ønskes at besøge museerne før eller efter byvandringen.

 

Introduktion til Anchers Hus

Få en udendørs introduktion til Anchers Hus og bliv klogere på familien Ancher, deres kunstneriske virker og deres unikke og stemningsfulde hjem på Markvej i Skagen. Husets røde mure danner nemlig rammen om et ægte kunstnerhjem, som bugner af kunstværker, tekstiler, bornholmsk keramik, japanske lamper og meget mere, som Anna og Michael Ancher samt deres datter Helga samlede sammen over tre lange liv.

Praktiske oplysninger:
Introduktionen foregår udendørs og gennemføres i stort set alt slags vejr
Max. 20 personer pr. introduktion
Varighed: 25 min.
Pris: Kr. 450,- + entré

 

Første sal i Anchers Hus

Besøg familien Anchers soveværelser på første sal i Anchers Hus i selskab med en kunstformidler. Solide træmøbler, florlette gardiner og smukke farver gør et besøg i kunstnerfamiliens mest private rum til en særlig og stemningsfyldt oplevelse.  Værelserne er indrettet med familiens oprindelige, private ejendele og er blevet foreviget på en række malerier af både Anna, Michael og Helga Ancher. Lyt med og se nærmere på det hele, mens en kunstformidler fortæller historien om rummene.

Praktiske oplysninger:
Max 6 personer pr. besøg + omviser
Varighed: 25 min.
Pris: Kr. 70,- pr. pers. + entré

 

Introduktion til Drachmanns Hus

Få en udendørs introduktion til digteren, journalisten, marinemaleren og bohemen Holger Drachmann. Vi går en tur rundt om huset og bliver introduceret til Drachmanns kunstneriske virke, hans liv i Skagen og kunstnerhjemmet Pax’ mange finurligheder.

Praktiske oplysninger:
Introduktionen foregår udendørs og gennemføres i stort set alt slags vejr.
Max. 20 personer pr. introduktion
Varighed: 25 min.
Pris: Kr. 450,- + entré

 

Book en særåbning

Få en eksklusiv kunstoplevelse udenfor normal åbningstid. Oplev roen og fordybelsen og vær næsten alene med de spektakulære værker.

Praktiske oplysninger:
Max. 25 personer på Skagens Museum
Max. 15 personer i Anchers Hus og Drachmanns Hus
Pris: Kr 2.000 + entre pr. påbegyndt time

Det er muligt at tilkøbe en omvisning ved en kunstformidler i forbindelse med en særåbning.