Udstillinger

Aktuelle

'Fanget i gips – Axel Lochers teaterstatuetter' på Skagens Museum

Fanget i gips

Axel Locher (1879-1941) markerede sig i begyndelsen af 1900-tallet som en fremtrædende billedhugger. Fanget i gips er den største samlede præsentation af hans værker nogensinde. Læs mere »

Marie Krøyer. Solbeskinnet pergola fra Ravello, 1890

Fokus

I anden halvdel af 1800-tallet blev Skagen hjemsted for en koloni af nogle af de største skandinaviske kunstnere. I museets nye samlingsophængning berettes fortællingen om skagensmalerne ud fra et udvalg af bemærkelsesværdige værker i samlingen. Læs mere »

Björck & Rantzau

I udstillingen 'Björck & Rantzau - Together we get somewhere' går Jacob Rantzau (f. 1973) i dialog med den svenske skagensmaler Oscar Björcks maleri 'Båden sættes i søen. Skagen' fra 1884. Læs mere »

"Bølle - Thorvald Bindesbølls keramik". Udstilling. Skagens Museum. Skagens Kunstmuseer.

Bølle

Thorvald Bindesbøll – eller Bølle som han blev kaldt – betragtes i dag som et ikon indenfor formgivning fra slutningen af 1800-tallet og befinder sig tidsmæssigt på linie med skagensmalerne. Læs mere »

Skagensmaleren Michael Ancher

Sort/Hvid

Et blik ind i Anna og Michael Anchers private fotoalbum med store og små reproduktioner af familiens fotografier. Udstillingen viser en mere ukendt og privat side af den berømte kunstnerfamilies liv. Læs mere »

Kommende

Michael Ancher: Ung pige. 1887 (detalje)

Michael Ancher

Udstillingen 'Michael Ancher og kvinderne på Skagen' sætter fokus på Michael Anchers mange skildringer af kvinder, der udgør en stor, men overset motivisk gruppering i hans værk. Læs mere »

På paletten. Skagensmalernes farver, materialer og teknik

På paletten

Skagensmalernes levede i en tid fuld af forandring og med store teknologiske landvindinger – også indenfor billedkunst. Udstillingen undersøger sammenhænge mellem farver, materialer, værktøj og værker hos skagensmalerne. Læs mere »