Udstillinger

Aktuelle

Poul Ancher Bech: Væltet bord i Råbjerg Mile. 1988

So long

Med særudstillingen ”So long – fra kælder til nye samlinger” siger vi behørigt farvel til 35 kunstværker, som efter udstillingens ophør vil blive overdraget til nye hjem på andre statsanerkendte museer. Læs mere »

Viggo Johansens akvareller

Viggo Johansen har med let hånd skabt en serie smukke, farverige og stemningsfulde landskaber i akvarel, som er denne udstillings omdrejningspunkt. Marker og enge, strand og hav, drivende skyer – masser af fine øjebliksbilleder fanget af en friluftsmaler på rejse.
Læs mere »

Marie Krøyer. Solbeskinnet pergola fra Ravello, 1890

Fokus

I anden halvdel af 1800-tallet blev Skagen hjemsted for en koloni af nogle af de største skandinaviske kunstnere. I samlingsophængningen berettes om skagensmalerne ud fra et udvalg af bemærkelsesværdige værker. Læs mere »

Kommende

Johannes Wilhjelm

Skagens Museum viser for første gang nogensinde en soloudstilling med kunstneren Johannes Wilhjelm (1868-1938), som var en del af kredsen af yngre skagensmalere. Læs mere »

Mesterværker

P.S. Krøyer var en af sin tids mest feterede portrætmalere. Nu viser vi nogle af hans kraftpræstationer indenfor genren. De blev bestilt af tidens foregangsmænd indenfor handel, industri og kultur og er væsentlige bidrag – ikke blot til kunsthistorien, men også til Danmarks historie. Læs mere »

JEG ER HAV

Havet er det dominerende motiv i maleren og digteren Holger Drachmanns livsværk. I det evigt foranderlige hav fandt Drachmann et belejligt stof, som kunne spejle hans temperament i både digtning og malerkunst. Læs mere »