Lærerkursus om Michael Ancher

Lærerkursus: Michael Ancher

I foråret udsender Skagens Kunstmuser et nyt gratis undervisningsmateriale om skagensmaleren Michael Ancher.  I den anledning inviterer vi til kursus for lærere i grundskolen. Undervisningsmaterialet er målrettet undervisningen i dansk og billedkunst, men alle lærere er velkomne.

Michael Anchers malerier har fast plads i Skagens Museums samling og i Anchers Hus, men i år er der særligt i fokus på kunstneren i forbindelse med særudstillingerne Michael Ancher og kvinderne fra Skagen om Michael Anchers kvindeskildringer og Svigermor.  Michael Anchers tegninger af Ane Brøndum.

Program

På lærerkurset besøger vi Anchers Hus, hvor Michael Ancher boede sammen med sin hustru Anna Ancher og datteren Helga. Anchers Hus er bevaret som da Ancher-familien boede der i begyndelsen af 1900-tallet og indeholder også familiens store kunstsamling.

Efterfølgende er der omvisning i samlingen på Skagens Museum. Her findes en række af Michael Anchers hovedværker, heriblandt det monumentale hovedværk Den druknede fra 1896.

Vi afslutter dagen i Skagens Kunstmuseers billedværksted Bikuben, hvor vi gennemgår undervisningsmaterialet og byder på kaffe og kage.

Vælg mellem to datoer:

  1. marts 15:00-17:30
  2. marts 13:00-15:30

Mødested: Skagens Museums forhal, Brøndumsvej 4, 9990 Skagen
Arrangør: Skagens Kunstmuseer
Tilmelding: senest den 12. marts
Prs: Kr. 50,- der betales ved ankomst
Max. 25 deltagere
Kontaktperson: Mette Harbo Lehmann, mhl@skagenskunstmuseer.dk

Tilmelding

Du kan tilmelde dig på formularen nedenfor.