Krøyer og Paris

Krøyer og Paris

Franske forbindelser og nordiske toner

13. maj - 18. september 2022

Aftenakademiet 2.0: Er køkkenhaven fortid eller fremtid?

Aftenakademiet 2.0: Er køkkenhaven fortid eller fremtid?

Torsdag den 25/8 går Aftenakademiet i køkkenhaven.
Fødevarer er med tiden blevet mere og mere industrialiseret. Men i de senere år er flere og flere begyndt at dyrke frugt, grønt og andet spiseligt i vores egne haver. Hvad betyder det for smagen? Og hvad betyder det for vores verden?

Disse spørgsmål går vi i dybden med i Aftenakademiet 2.0, som denne gang helt ekstraordinært afholdes i den historiske køkkenhave, der er genetableret ved siden af Michael og Anna Anchers hus i Skagen i selv samme have, som familien Ancher dyrkede alt fra solsikker og valmuer til radiser og rosenkål.

Jazz i Baghaven med Mads Tolling Quartet

Jazz i Baghaven med Mads Tolling Quartet

Den 3. september er der stemningsfuld sensommeraften i Baghaven, når Mads Tolling Quartet fylder gården med bløde jazzrytmer.

Mads Tolling Quartet ledes af den internationale anerkendte violinist og komponist Mads Tolling, som til dagligt har base i USA. Sammen med ham spiller denne aften jazzguitarist Jakob Fisher, som Tolling har turneret Skandinavien og Nordamerika tyndt sammen med gennem de seneste år. Med dem spiller også den unge, talentfulde rytmegruppe bestående af Matthias Petri på bas og Andreas Svendsen på trommerne.

Tæt på: Stemningsmaleriet

Tæt på: Stemningsmaleriet

”Krøyer elskede at være på stranden i Skagen. Han elskede stemningen der, og han begyndte at fokusere på netop stemningen i sine værker, mere end det, han rent faktisk så. Det betyder, at han bortredigerede ting, der ellers var en del af motivet, så der blev færre detaljer og jævnere flader og farver. Et indre billede frem for et ydre”, siger museumsinspektør Mette Harbo Lehmann.

Kom tæt på stemningsmaleriet i denne artikel, der er en del af artikelserien, der omhandler sommerens spektakulære særudstilling ”Krøyer og Paris. Franske forbindelser og nordiske toner”.

Tæt på: Léon Germain Pelouse (1838-1891)

Tæt på: Léon Germain Pelouse (1838-1891)

”Pelouse udmærkede sig som friluftmaler, det vil sige, at han malede ude i de landskaber, hvor han befandt sig. Typisk i området omkring Cernay-de-Ville, hvor han boede, og på sine rejser til Bretagne”, siger museumsinspektør Mette Harbo Lehmann.

Kom tæt på Pelouse i denne tekst, der er den nyeste i rækken af artikler, der handler om vores store udstilling "Krøyer og Paris. Franske forbindelser og nordiske toner.

Den franske kunstudstilling i København i 1888

Den franske kunstudstilling i København

Den franske kunstudstilling i København i 1888

Se en video med arkivar hos Ny Carlsbergfondet Claus Grønne fortælle om den franske kunstudstilling i København i 1888, der er et tema i udstillingen ”Krøyer og Paris. Franske forbindelser og nordiske toner.”

Ledige stillinger

Ledige stillinger

Vi søger lige nu en projektleder til vores programafdeling, en vagtleder til vores tekniske afdeling, en kontorelev til vores økonomi- og administrationsafdeling og medarbejdere til vagt- og serviceteamet.

Tæt på: Den blå time

Tæt på: Den blå time

Tæt på: Den blå time

Det beskrives som tidspunktet lige efter solnedgang, men inden tusmørket tager over.
Den blå time.
Et naturfænomen, som skagensmaleren P.S. Krøyer i den grad vakte til live i sine ikoniske værker fra Skagens Sønderstrand i slutningen af 1800-tallet.

Bliv klogere på det fascinerede naturfænomen i denne artikel, der er en del af artikelserien, der omhandler sommerens spektakulære særudstilling ”Krøyer og Paris. Franske forbindelser og nordiske toner”.

Tæt på: Peder Severin Krøyer 1851 – 1909

Tæt på: Peder Severin Krøyer 1851 – 1909

Tæt på: Peder Severin Krøyer 1851 – 1909

Han ligger begravet på Skagen Kirkegård. “Det siger noget om tilhørsforholdet alligevel,” siger kunsthistoriker ved Skagens Kunstmuseer Mette Harbo Lehmann om den tids ubestridt største stjerne indenfor kunsten i Danmark; Peder Severin Krøyer.

Bliv klogere på manden, der blev så berømt for sin måde at male lys på, nemlig P.S. Krøyer, i denne artikel, der er en del af artikelserien, der omhandler sommerens spektakulære særudstilling ”Krøyer og Paris. Franske forbindelser og nordiske toner”.

Mesterværker i kontrastfyldt scenografi. Interview med udstillingsarkitekt på Krøyer og Paris Stine Friese

Mesterværker i kontrastfyldt scenografi. Interview med udstillingsarkitekt på Krøyer og Paris Stine Friese

“På et museum går de fleste med hænderne på ryggen, andægtig og alvorligt. Man slænger sig sjældent i en sofa og bare nyder kunsten. Men det vil jeg gerne, at man gør her,” siger udstillingsarkitekt Stine Friese, som står bag den helt særlige scenografi på den aktuelle udstilling "Krøyer og Paris. Franske forbindelser og nordiske toner" på Skagens Museum.

Tæt på: Friluftsmaleriet

Tæt på: Friluftsmaleriet

”Det flade landskab, den truende himmel og kvinderne, der er malet med uklare ansigtstræk og næsten vendt bort fra beskueren, giver indtrykket af et øjebliksbillede, en reportage. Skyerne er malet med store penselstrøg og fed maling, der nærmest går ud af billeder og giver en 3d-effekt,”, siger Ane Bjerg Thomsen.

Kom tæt på Friluftsmaleriet i denne tekst, der går tættere på en række af de store temaer i vores store udstilling "Krøyer og Paris. Franske forbindelser og nordiske toner."

Det sker på museerne

Det sker på museerne

| Vis kalender