Efterårsferien på Skagens Kunstmuseer

Anna Ancher: Pæretræet, efterår. 1889. Skagens Kunstmuseer.

 

Uge 42 på Skagens Kunstmuseer byder på lidt af hvert. Vær bl.a. med til at fejre årets modtager af Drachmannlegatet, hør fortællinger for børn og deres voksne, oplev genrejsningen af Aftenakademiet og lær mere om kunsten.

Efterårsferien på Skagens Kunstmuseer byder på noget for store og små, for museets gengangere og for folk, der aldrig har besøgt hverken Skagens Museum, Anchers Hus eller Drachmanns Hus før.

Smag på den populære museumsbjesk tirsdag den 19. oktober klokken 14.00. Bjesken er inspireret af fire malerier fra skagensmalernes pensler og urterne er håndplukkede i Vendsyssel. Ved denne bjesksmagning vil Skagens Kunstmuseers kunstformidler og sommelier, Kresten Langvold, fortælle om bjeskens historie og de fire værker, den er inspireret af: Viggo Johansens ”Nature morte med krabbe” fra 1887, Michael Anchers ”Et haveselskab” fra 1904, P.S. Krøyers ”Fuldmåne” fra 1894 og Laurits Tuxens ”Vesterhavet i storm. Efter solnedgang. Højen” fra 1909.

Samme aften genrejses P.S. Krøyers sagnomspundne, festlige forsamling Aftenakademiet i version 2.0. Under navnet Aftenakademiet mødtes kunstnerkolonien for at diskutere tiden, kunsten og livet – og det er på tide at gøre dem, nå ja, kunsten efter. Kom og hør skåltaler fra klokken 17.30, hvor sanger og sangskriver Niels Hausgaard, museumsdirektør Lisette Vind Ebbesen, kunstformidler Ane Bjerg Thomsen og kunstfaglig leder fra SKAL Contemporary Anne Møller Christensen fejrer det Aftenakademi, der var, det Aftenakademi 2.0, som kan blive og værdien af at tale sammen om kunsten og verden omkring os.

Onsdag er der mulighed for at være med til at fejre årets modtager af Drachmannlegatet 2021: Kristian Ditlev Jensen. Han tildeles legatet for bl.a. at skrive med ”et vågent, nysgerrigt blik, med et varmt engagement og med en efterhånden sjælden tro på, at meningen med sproget er at synliggøre det fælles hos hver enkelt af os”, som legatets komité skriver. Denne aften kan du møde ham på Skagens Museum til oplæsning, god kaffe og Michel Michauds berømte chokoladekage Gateau Marcel klokken 19.30.

Der vil lyde sød musik fra Skagens Museums stemningsfulde sale torsdag aften, når Skagen Kammermusikfestival indtager rummene. De anerkendte musikere Michala Petri, Ana Feitosa, Jonathan Slaatto og Arild Kvartetten spiller og det er fra klokken 19.30.

Er du til klassisk kunstformidling, kan du glæde dig til både vind i håret og velkendte værker med nye fortællinger. Vi inviterer på gåtur i skagensmalernes kvarter, hvor du kan høre mere om livet i det område, hvor kunstnerne og deres kreds boede, socialiserede og – ikke mindst – malede omgivelserne og hinanden. Det er onsdag den 20. oktober klokken 11.00.

Børn og deres voksne kan glæde sig til farverige fortællinger både onsdag og fredag i uge 42. Lær mere om hvem kunstnerne var, hvorfor de så tit malede deres hunde og alle fiskerne, hvad det egentlig betyder når man siger ”den blå time” og hvorfor kunstnerne kom hele vejen til Skagen. Begge dage er det klokken 11.00.

Du kan også komme med på omvisning i særudstillingen Vores Værker, hvor 63 forskellige danskere har valgt et værk fra museets samling, som de har et særligt forhold til. Og så er der selvfølgelig introduktioner til skagensmalerne, Anchers Hus og Drachmanns Hus.

Læs endnu mere og køb billetter lige her: https://skagenskunstmuseer.dk/wp-content/uploads/2021/10/efteraarsferien-skagens-kunstmuseer-2021-web.pdf