Anna Ancher

Sommerens store særudstilling
Berlingske
Jyllands-Posten
Børsen
Politiken
Kristeligt Dagblad

13. juni – 18. oktober 2020 | Skagens Museum

Anna Ancher blev født i Skagen i 1859. I hendes barndom og ungdom opstod kunstnerkolonien med skagensmalerne, der voksede og modnedes parallelt med hende. Fra kunstnerkoloniens medlemmer modtog Anna Ancher sin første billedkunstneriske skoling, men hun frigjorde sig tidligt og fandt et eget, radikalt udtryk, der i sin behandling af farve, lys og rum er enestående i både dansk og europæisk kunsthistorie.

I flere store temaer belyser udstillingen både Anna Anchers kunstneriske greb samt de motiver, der løber gennem livsværket. Anna Anchers tilgang tager afsæt i en større europæisk samtid, men den verden, der gengives, er lokal og fundet tæt på fødehjemmet i Skagen.

Fra offentlige og private samlinger i ind- og udland samles centrale værker til udstillingen, der er den største retrospektive udstilling nogensinde af Anna Anchers kunst.

Det er i udstillingsperioden også muligt at besøge Anna Anchers hjem, den historiske kunstnerbolig Anchers Hus, der var ramme om hendes liv og arbejde i perioden 1884-1935. Anchers Hus er åbent fra maj-oktober.

Udstillingen er tilrettelagt i tæt samarbejde med Statens Museum for Kunst (SMK).

Stort tak til Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Spar Nord Fonden, Beckett Fonden, Novo Fonden og Ny Carlsbergfondet samt Augustinus Fonden for støtte til tilblivelsen af denne udstilling.

Se mere om den smukke Anna Ancher udstilling: Her kan du høre om Anna Anchers arbejde med lys, pastel, farve og forenkling og dykke ned i hendes motiver af religion, landskab og hverdag.