Book en oplevelse

Kom tættere på skagensmalerne med vores formidlingstilbud og få en ganske særlig kunstoplevelse. Vores korps af dygtige kunstformidlere og omvisere åbner skagensmalerne og deres tid med viden om både kunsten, personerne og det miljø, de levede i.

 

Omvisning i den faste samling

På en omvisning kommer vi helt tæt på historien om skagensmalerne. I vil blive introduceret til en af Danmarks mest berømte kunstnerkolonier, som opstod i Skagen i anden halvdel af 1800-tallet, og I vil lære, hvorfor denne særlige kunstnerkoloni kunne skabe kunstværker, der den dag i dag fascinerer, forundrer, begejstrer og berører. I hører om kunstnernes arbejde, deres forhold til hinanden og ikke mindst til tidens kunstneriske strømninger, og så går vi i dybden med udvalgte værker. Har I særlige ønsker til jeres omvisning, så giv besked ved booking, så skræddersyr vi omvisningen til jer.

Praktiske oplysninger:
Max. 25 personer pr. omvisning
Varighed: 45 min.
Pris 2022:
Hverdage (ma-fr) før kl. 17: Kr. 750,- + entré
Weekend og hverdage efter kl. 17: Kr. 850,- + entré

 

Kunst og vin

Kunne du tænke dig et arrangement, der inkluderer en omvisning på Skagens Museum efterfulgt af et glas lækker vin og en fortælling? Så book et af vores Kunst og vin-arrangementer. Bag arrangementerne står Kresten Langvold, som er kunstformidler hos Skagens Kunstmuseer og uddannet sommelier, og han bygger bro mellem kunstnerkolonien i Skagen og de mange spændende druer, man kan traktere sin gane med. Læs mere om de forskellige muligheder herunder eller kontakt os, hvis du har særlige ønsker.

Praktiske oplysninger:
Max 25 deltagere
Varighed: 1 time og 30 min.
Pris 2022:
Hverdage (ma-fr) før kl. 17: Kr. 750,- + 200 kr. pr. pers.
Weekend og hverdage efter kl. 17: Kr. 850,- + 200 kr. pr. pers.

Skagensmalerne og champagne
Hvem var skagensmalerne? Hvorfor kom de til Skagen og hvad inspirerede dem? På denne omvisning introduceres du til en af Skandinaviens mest berømte kunstnerkolonier. Vi ser nærmere på koloniens hovedværker, der den dag i dag fascinerer, forundrer, begejstrer og bevæger. Vi slutter omvisningen af med at høre nærmere om hvilke værker der har en forbindelse til champagne, inden der serveres et glas af de ædle druer.

Særudstilling og champagne
Skagens Museum prydes af skiftende særudstillinger og på denne omvisning er det sådan én, det handler om. Omvisningen sætter fokus på temaer, værker og fortællinger i den aktuelle særudstilling inden der serveres et glas champagne – naturligvis med en fortælling om champagnens rolle i kunstnerkolonien i Skagen.

I selskabets tegn
Kunstnerkolonien i Skagen var en festlig flok. P.S. Krøyer samlede kunstnere og andre bekendte til aftener i ateliererne, Laurits Tuxen indbød til storslåede selskaber og Holger Drachmann beskrev sin kærlighed til bourgogne i flere digte. Denne omvisning sætter fokus på festlighederne og afsluttes med et glas bourgogne af en kvalitet, der kunne være blevet serveret på Brøndums Hotel på Drachmanns tid – hvis man lige ser bort fra årgangen.

 

Byvandring: Oplev Skagen gennem kunstnernes blik

Denne byvandring starter ved Skagens Museum og slutter ved Anchers Hus. Hvad var det for et Skagen, malerne så, da de begyndte at komme til det lille, afsidesliggende område i 1870erne? På denne gåtur fortæller Skagens Kunstmuseers kunstformidler om hvad der optog kunstnerne, hvor de fandt deres motiver og hvordan de forholdt sig til skagboerne. Hvorfor kom de herop? Hvad var der med det dér lys? Og hvordan svarer kunstnernes malerier af Skagen til den historiske virkelighed, der var? Få et indblik i hvorfor kunstnerne blev fascinerede af Skagen gennem denne ca. tre kilometer lange gåtur, hvor også Skagens historie og lokale byggeskik i perioden bliver tydelig.

Praktiske oplysninger:
Max. 25 personer pr. byvandring
Varighed: 1 time og 30 min.
Pris: Kr. 900,- + entré såfremt det ønskes at besøge museerne før eller efter byvandringen.

 

Book en særåbning:

Få en eksklusiv kunstoplevelse udenfor normal åbningstid. Oplev roen og fordybelsen og vær næsten alene med de spektakulære værker.

Praktiske oplysninger:
Max. 25 personer på Skagens Museum
Max. 15 personer i Anchers Hus og Drachmanns Hus
Pris 2022:
1-2 timer: Kr. 2.000,- + entré
3 timer: Kr. 3.000,- + entré
4 timer: Kr. 4.000,- + entré

Det er muligt at tilkøbe en omvisning ved en kunstformidler i forbindelse med en særåbning.

 

Rundt om Anchers Hus

Få en udendørs introduktion til Anchers Hus og bliv klogere på familien Ancher, deres kunstneriske virker og deres unikke og stemningsfulde hjem på Markvej i Skagen. Husets røde mure danner nemlig rammen om et ægte kunstnerhjem, som bugner af kunstværker, tekstiler, bornholmsk keramik, japanske lamper og meget mere, som Anna og Michael Ancher samt deres datter Helga samlede sammen over tre lange liv.

Praktiske oplysninger:
Introduktionen foregår udendørs og gennemføres i stort set alt slags vejr
Max. 20 personer pr. introduktion
Varighed: 25 min.
Pris: Kr. 450,- + entré

 

Første sal i Anchers Hus

Besøg familien Anchers soveværelser på første sal i Anchers Hus i selskab med en kunstformidler. Solide træmøbler, florlette gardiner og smukke farver gør et besøg i kunstnerfamiliens mest private rum til en særlig og stemningsfyldt oplevelse.  Værelserne er indrettet med familiens oprindelige, private ejendele og er blevet foreviget på en række malerier af både Anna, Michael og Helga Ancher. Lyt med og se nærmere på det hele, mens en kunstformidler fortæller historien om rummene.

Praktiske oplysninger:
Max 6 personer pr. besøg
Varighed: 25 min.
Pris: Kr. 450,- + entré

 

Rundt om Drachmanns Hus

Få en udendørs introduktion til digteren, journalisten, marinemaleren og bohemen Holger Drachmann. Vi går en tur rundt om huset og bliver introduceret til Drachmanns kunstneriske virke, hans liv i Skagen og kunstnerhjemmet Pax’ mange finurligheder.

Praktiske oplysninger:
Introduktionen foregår udendørs og gennemføres i stort set alt slags vejr.
Max. 20 personer pr. introduktion
Varighed: 25 min.
Pris: Kr. 450,- + entré