Bølle

Thorvald Bindesbølls keramik

13. februar 2016 – 25. februar 2018  | Skagens Museum

Thorvald Bindesbøll (1846-1908)  var uddannet arkitekt og arbejdede med formgivning af keramik, grafiske mønstre og designs, sølvtøj, smykker og interiørs. Han kombinerede det klassiske, stringente objekt med florale, svungne, organiske mønstre og motiver, og var enormt nytænkende i sit udtryk og en af foregangsmændene indenfor den stilart man i dag benævner som skønvirke, art nouveau eller jugendstil.

Bindesbøll havde flere og længerevarende ophold i Skagen, og var en markant skikkelse i kredsen omkring skagensmalerne, og ikke mindst den gruppe af kunstnere som var med til at stifte Skagens Museum. Museet har derfor en fin samling af Bindesbølls værker, herunder krukker, fade og vaser. Ud over tilknytningen til Skagens Museum er Bindesbøll i høj grad synlig i Skagen by i kraft af hans arkitektur og udsmykning; herunder bl.a. de røde pakhuse på havnen og Skagen Kirke.

Udstillingen på Skagens Museum præsenteres på museets 1. sal, og viser et fint udvalg af hans keramik, udelukkende fra museets egen samling.