Læringstilbud

Planlægger I tur til Skagen? Skoleklasser er meget velkomne hos Skagens Kunstmuseer. Museets formidling tilpasses altid elevernes klassetrin, og vi er åbne for jeres ønsker om fokus på særlige emner.

 

Omvisning

På en omvisning kommer vi helt tæt på historien om skagensmalerne. I vil blive introduceret til en af Danmarks mest berømte kunstnerkolonier, som opstod i Skagen i anden halvdel af 1800-tallet, og I vil lære, hvorfor denne særlige kunstnerkoloni kunne skabe kunstværker, der den dag i dag fascinerer, forundrer, begejstrer og berører. I hører om kunstnernes arbejde, deres forhold til hinanden og ikke mindst til tidens kunstneriske strømninger, og så går vi i dybden med udvalgte værker. Har I særlige ønsker til jeres omvisning, så giv besked ved booking, så skræddersyr vi omvisningen til jer.

Praktiske oplysninger:
Antal deltagere: 30 elever pr. omvisning
Varighed: 45 min
Pris: Kr. 550,- + entré. Bemærk børn og unge under 18 år har gratis entré til museets afdelinger.

 

Introduktion til Anchers Hus

Få en udendørs introduktion til Anchers Hus og bliv klogere på familien Ancher, deres kunstneriske virker og deres unikke og stemningsfulde hjem på Markvej i Skagen. Husets røde mure danner nemlig rammen om et ægte kunstnerhjem, som bugner af kunstværker, tekstiler, bornholmsk keramik, japanske lamper og meget mere, som Anna og Michael Ancher samt deres datter Helga samlede sammen over tre lange liv.

Praktiske oplysninger:
Introduktionen foregår udendørs og gennemføres i stort set alt slags vejr og kun i husets åbningsperiode
Antal deltagere: 15 elever pr. introduktion
Varighed: 25 min.
Pris: Kr. 450,- + entré. Bemærk børn og unge under 18 år har gratis entré til museets afdelinger

 

Introduktion til Drachmanns Hus

Få en udendørs introduktion til digteren, journalisten, marinemaleren og bohemen Holger Drachmann. Vi går en tur rundt om huset, og bliver introduceret til Drachmanns kunstneriske virke, hans liv i Skagen og kunstnerhjemmet Pax’ mange finurligheder.

Praktiske oplysninger:
Introduktionen foregår udendørs og gennemføres i stort set alt slags vejr og kun i husets åbningsperiode
Antal deltagere: 15 elever pr. introduktion
Varighed: 25 min.
Pris: Kr. 450,- + entré. Bemærk børn og unge under 18 år har gratis entré til museets afdelinger

 

Byvandring: Oplev Skagen gennem kunstnernes blik

Denne byvandring starter ved Skagens Museum og slutter ved Anchers Hus. Hvad var det for et Skagen, malerne så, da de begyndte at komme til det lille, afsidesliggende område i 1870erne? På denne gåtur fortæller Skagens Kunstmuseers kunstformidler om hvad der optog kunstnerne, hvor de fandt deres motiver og hvordan de forholdt sig til skagboerne. Hvorfor kom de herop? Hvad var der med det dér lys? Og hvordan svarer kunstnernes malerier af Skagen til den historiske virkelighed, der var? Få et indblik i hvorfor kunstnerne blev fascinerede af Skagen gennem denne ca. tre kilometer lange gåtur, hvor også Skagens historie og lokale byggeskik i perioden bliver tydelig.

Praktiske oplysninger:
Antal deltagere: 20-30 elever pr. byvandring
Varighed: 1 time og 30 min.
Pris: Kr. 900,- + entré såfremt det ønskes at besøge museerne før eller efter byvandringen. Bemærk børn og unge under 18 år har gratis entré til museets afdelinger.

 

Sådan booker du

Send e-mail til info@skagenskunstmuseer.dk med dine ønsker eller ring til os på 98446444. Vi vender tilbage med en bekræftelse inden for tre hverdage.

Ved booking bedes du have følgende oplysninger parat:
– Ønsket dato og klokkeslæt for booking
– Skolens navn og kontaktperson
– Klassetrin og antal deltagere
– Ønsket læringstilbud
– Skolens EAN-nr.

 

Grupper

For grupper på over 10 personer er det altid en god idé at melde jeres besøg til os, idet der kan være begrænset plads i udstillingerne. Hvis I kontakter os inden jeres besøg, finder vi sammen det bedste tidspunkt at besøge os på. Du kan kontakte os ved at skrive til info@skagenskunstmuseer.dk eller på 98446444.

 

Afbestilling

Hvis du afbestiller arrangementet senest 10 hverdage, inden det skulle have fundet sted, er det omkostningsfrit. Hvis du først afbestiller senere, opkræver vi den fulde pris for omvisningen.

 

Parkering, ordensregler og øvrig praktisk information

Der er busafsætning udenfor de 3 museer. Busser kan parkere på p-pladsen ved Kulturhus Kappelborg. Vi anbefaler at I sætter jer ind i vores ordensregler og praktiske informationer inden jeres besøg.