Vores Værker

Kulturen.nu

2. oktober 2021 – 3. april 2022 | Skagens Museum

Vores Værker var vinterens særudstilling på Skagens Kunstmuseer i 2020-2021, som grundet COVID19 kun kunne være åben i 11 dage. Men heldigvis blev udstillingen åben igen for publikum i vinteren 2021-2022. I denne udstilling havde 63 forskellige mennesker valgt et værk fra Skagens Kunstmuseers samling, der betyder noget særligt for dem. I det fysiske udstillingsrum kunne du se politikeren, skoleklassen, præsten, skuespilleren, sygeplejersken, meteorologen, maleren og mange flere fortælle hvorfor forskellige værker glæder dem, rører dem, fascinerer dem eller inspirerer dem. For selvom værkerne befinder sig i Skagen, er de en del af en kulturarv, som rækker ud over deres geografiske placering. De er en del af den kulturarv, vi alle har adgang til, og som vi tager del i, når vi forholder os til kunsten sammen eller alene. De er, med andre ord, vores værker.

Få læser Holger Drachmanns digte, men enhver, der standser foran billedet af ham, kan genkende følelsen. Ildens genskær på hans gamle ansigt minder om, hvordan livet på en kold, bleg dag kan tage farve efter drømmene. Jens Christian Grøndahl, forfatter

Og de er vores værker for evigt. Skagens Kunstmuseer har til opgave at bevare samlingen til evig tid og sørge for at de kommende generationer kan opleve kunstnerkoloniens malerier ligesom deres forældre og bedsteforældre har gjort det. For de kunstværker, som rører os, er dem vi husker. Det er dem, der sætter tanker og samtaler i gang, og som vi gerne vil dele med andre. Derfor skabte vi et digitalt udstillingsrum med hashtagget #voresværker. Her kunne du bidrage til udstillingen ved at poste et foto af det værk, der betyder mest for dig, og fortælle hvorfor.

Projektetstøtte: Ny Carlsbergfondet.

Se den virtuelle tour i udstillingen Vores Værker og se nogle af deltagerne fortælle om deres udvalgte værk til denne udstilling her:

 I udstillingen kunne du møde blandt andet: sognepastor Kristian Ditlev Jensen, designer for Lakor Lasse Kornum, slagter Jens Kruse Munch, Brand Manager Vibeke Panduro, køkkenchef Matilde Grue og mange flere.