Vores Værker

7. november 2020 – 11. april 2021 | Skagens Museum

Vores Værker er vinterens særudstilling på Skagens Kunstmuseer. I denne udstilling har 63 forskellige mennesker valgt et værk fra museernes samling, der betyder noget særligt for dem. I vores fysiske udstillingsrum kan du se politikeren, skoleklassen, præsten, skuespilleren, sygeplejersken, meteorologen, maleren og mange flere fortælle hvorfor forskellige værker glæder dem, rører dem, fascinerer dem eller inspirerer dem. For selvom værkerne befinder sig i Skagen, er de en del af en kulturarv, som rækker ud over deres geografiske placering. De er en del af den kulturarv, vi alle har adgang til, og som vi tager del i, når vi forholder os til kunsten sammen eller alene. De er, med andre ord, vores værker.

Få læser Holger Drachmanns digte, men enhver, der standser foran billedet af ham, kan genkende følelsen. Ildens genskær på hans gamle ansigt minder om, hvordan livet på en kold, bleg dag kan tage farve efter drømmene. Jens Christian Grøndahl, forfatter

Og de er vores værker for evigt. Skagens Kunstmuseer har til opgave at bevare samlingen til evig tid og sørge for at de kommende generationer kan opleve kunstnerkoloniens malerier ligesom deres forældre og bedsteforældre har gjort det. For de kunstværker, som rører os, er dem vi husker. Det er dem, der sætter tanker og samtaler i gang og som vi gerne vil dele med andre. Derfor har vi også skabt et digitalt udstillingsrum med hashtagget #voresværker. Bidrag til udstillingen ved at poste et foto af det værk, der betyder mest for dig, og fortæl hvorfor. Hjælp os med at gøre #voresværker til vinterens største digitale udstillingsrum og sørg for at samtalen om de værker, vi aldrig glemmer, fortsætter.

Udstillingen åbner den 7. november, og du er inviteret.

Projektet er støttet af Ny Carlsbergfondet.