Støt Skagens Kunstmuseer og spar i skat!

Din hjælp er guld værd!

Når du støtter Skagens Kunstmuseer giver du et vigtigt bidrag til museets drift og indkøb af kunst. Støtter du med 200 kr eller derover kan du ovenikøbet trække det fra i skat. Samtidig hjælper du med at sikre museets godkendelse som almennyttig institution, og dermed adgang til momskompensation for et sekscifret beløb hvert år.

For at bibeholde godkendelsen som almennyttig institution skal vi hvert år modtage gaver (uden modydelse) fra mindst 100 bidragydere.

Sådan gør du:

Indbetal 200 kr. (eller mere) til Skagens Kunstmuseers bankkonto:
Reg. nr. 9015 Kontonr. 457 48 97 594

International betaling: IBAN-no. DK5290154574897594, BIC-kode SPNODK22

Oplys navn, adresse og CPR-nummer (for virksomheder: CVR-nummer) i forbindelse med din indbetaling, så vi kan oplyse SKAT om dit skattefradrag.

Du kan også give et bidrag uden CPR-nummer, men så får du ikke skattefradrag. Det samme gælder bidragydere der er bosat i udlandet og derfor ikke er skattepligtige i Danmark.

Skagens Kunstmuseer siger tak, og vi bestræber os på fortsat at give dig en god oplevelse når du besøger ét af vore tre huse!

Fakta om momsrefusion

I kraft af momskompensationen har dit bidrag en mangedobbelt værdi for Skagens Kunstmuseer.

Forklaringen på denne mekanisme er lidt kompliceret – her er en kortfattet version:

Skagens Kunstmuseer har både momsfrie indtægter – især entré til museerne – og momspligtige indtægter (salg i butik og café, udlejning af lokaler m.v.). Som andre virksomheder kan vi fradrage den moms vi betaler til vore leverandører, når vi afregner vores egen moms til staten. Men vi har ikke momspligtige indtægter nok til at få fuld gavn af momsfradraget. Det samme gælder andre almennyttige institutioner. Derfor er der på finansloven afsat midler til momskompensation for den slags institutioner.

For Skagens Kunstmuseer er det en betydelig sum penge, som kan styrke vores arbejde til glæde for museumsgæsterne.