Udviklingsprojekter

 

Syge piger som motiv i nordisk billedkunst 1850-1900

Forskningsprojektet ledes af postdoc-stipendiat Mette Bøgh Jensen, som til dette formål har fået tre års orlov fra sin stilling som museumsinspektør ved Skagens Kunstmuseer. I orlovsperioden er hun ansat på Aarhus Universitet, hvor hun gennemfører projektet i samarbejde med Den Hirschsprungske Samling og Skagens Kunstmuseer med støtte fra Ny Carlsbergfondet.

Læs mere

 

Krøyer til Paris og Paris til Skagen

Skagens Kunstmuseer og Musée Marmottan Monet samarbejder i en treårig periode om et forskningsprojekt og to udstillinger – en i Paris og en i Skagen – som skal kortlægge, undersøge og illustrere Paris’ betydning for P.S. Krøyer (1851-1909). Det tredelte projekt ledes af den franske kunsthistoriker Dominique Lobstein fra Musée Marmottan Monet og den danske kunsthistoriker Mette Harbo Lehmann, som er museumsinspektør på Skagens Kunstmuseer.

Læs mere

 

Anchers Hus

Anchers Hus dannede rammen om kunstnerfamilien Anna, Michael og Helga Anchers liv. Huset er bevaret, som det var i deres levetid, og man får følelsen af at besøge deres hjem og fornemme deres nærvær. Og hvordan fortsætter man med at bevare kunstnerhjemmet, som det var, da familien Ancher boede der? Læs mere om de forskellige projekter, der understøtter bevaringen af kunstnerhjemmet her:

Læs mere