Dahlers legat

Erling Ruth Dahlers Legat  – Stipendier til ophold i Skagen

Legatet er baseret på en testamentarisk gave fra Erling Ruth Dahler (1916 – 1998). Dahler var den længstlevende efterkommer efter sømanden Johan Olaf Dahler, der i 1909 overlevede et skibsforlis ud for Gl. Skagen. Den forliste sømand forelskede sig i hotelejer Ruths datter, de blev gift og drev i mange år Ruths Hotel. Erling Ruth Dahler døde barnløs og hans hus tilfaldt Skagens Museums Venner, som nu er fusioneret med Skagens Kunstmuseer. Huset blev solgt i 1999, og dermed opstod grundkapitalen til Dahlers Legat.

Legatportionerne tilbydes hovedsagligt kunstnere og kunsthistorikere med henblik på at fremme opgaver af kunstnerisk og kulturel art.

Stipendier uddeles af bestyrelsen for Skagens Kunstmuseer på grundlag af skriftlige ansøgninger fra relevante ansøgere. Beløbet gives til dækning af udgifter i forbindelse med ophold i Skagen, men kun uden for højsæsonen.

Stipendier

De enkelte ansøgninger skal, for at komme i betragtning, være begrundede og skal kortfattet beskrive dels ansøgeren, dels opholdets formål og opgavens art.

  • Slip fil her eller
    Tilladte filtyper: jpg, gif, png, pdf.

NB: I henhold til skattekontrollovens §7B skal legatuddelinger indberettes til skattemyndighederne.