Temaomvisning: På rejse

Skagensmalerne var flittige rejsende. De rejste bl.a. for at opsøge nye motiver, for at mødes med andre kunstnere og lære nyt eller for at deltage i store udenlandske kunstudstillinger. Temaomvisningen sætter  fokus på de  rejselystne kunstnere og deres værker.

Skagensmalerne over alle grænser

For skagensmalerne var det at tage på rejse langt fra ensbetydende med ferie og afslapning. Rejserne kunne være planlagt med henblik på at møde andre kunstnere eller for at ’komme i lære’ i et atelier hos en berømt eller eftertragtet kunstner, for på den måde at få inspiration og ny viden. De kunne også rejse for at deltage med deres værker på store internationale kunstudstillinger i bl.a. Wien, Berlin, Paris, London, Venedig eller München.

To af de absolut mest berejste skagensmalere var P. S. Krøyer og Holger Drachmann, og temaomvisningen vil give et indblik i, hvorfor de var så meget på farten, og hvad de mange rejser medførte. Desuden skal vi høre om nogle af de mange udenlandske kunstnere, som gang på gang brugte tid, penge og kræfter på at rejse hele vejen til Skagen.