Temaomvisning: ‘Fokus’

Kom på temaomvisning og oplev den helt nyåbnede samlingsophængning ‘Fokus’, hvor museets hovedværker er i centrum. På omvisningen går vi i dybden med enkelte af fokusværkerne, og vi taler om værkernes iscenesættelse på museet og om hvad der gør et værk til et hovedværk?

Undervejs ses på kunstnernes studier, der ligger forud for de kendte værker. I studierne arbejdede kunstnerne bl.a. med komposition, farver og lysindfald, og ved at se på dem får vi et fascinerende indblik i den kunstneriske skabelsesproces.

Vi hører desuden små uddrag af breve, skitsebøger og notesbøger fra museets arkiv, hvor man kan følge den proces og de idéer som kunstnerne har arbejdet med. Her får vi også en fornemmelse af de problemer nogle af værkerne forvoldte og de tanker, der lå bag. Og så skal vi høre hvordan værkerne egentlig blev modtaget i deres samtid? Nogle af værkerne høstede stor ros og her kunne kunstnerne sågar få tildelt medaljer, men det kunne også gå den anden vej, og man kunne blive offer for hård kritik fra anmeldere, kollegaer og publikum.