Koncert: “Holger” i ny fortolkning

Den prisbelønnede sangskriver og musikproducer Victoria Cecilia har gjort karriere internationalt og er bosat i Los Angeles, men med en opvækst i Skagen har hun et særligt bånd til byen.

Tilknytningen til Skagen ytrer sig ikke mindst i, at Victoria Cecilia er dybt fascineret af Holger Drachmann. Det er derfor helt naturligt, at hun søger tilbage til sine rødder med et projekt, der hylder både Drachmann og hendes hjemstavn. I 2016 udgav hun albummet “Holger”, hvor hun satte musik til 10 af Holger Drachmanns digte. ”Holger”-projektet indebærer en udforskning af den nordiske digterkultur fra tiden omkring det moderne gennembrud. På tværs af tiden møder Victoria Cecilias lyriske musik, samples og beats med Drachmanns poetiske univers, og kommer helt ind under huden på de mere end hundrede år gamle tekster. Musikken til albummet blev skrevet under et ophold på Refugiet Klitgaarden, og Drachmanns Hus lagde også rum til nogle af optagelserne.

I 2017 blev Victoria optaget på UCLA – Herb Alpert School of Music med et fuldt stipendium, der også inkluderede studietid i Mo Ostin musikstudiet, hvor hun bl.a. indspillede en ny håndfuld Drachmann-sange, som vil kunne høres til koncerten den 28. september.

Normalpris: Kr. 125 + billetgebyr (10 kr.) Medlem af Skagens Museums Venner: Kr. 100 + billetgebyr (10 kr.)