Bag om udstillingen Marie Krøyer

Museumsinspektør Mette Bøgh Jensen fortæller om sin nyeste forskning i Marie Krøyers kunstneriske karriere. På omvisningen får deltagerne et indblik i, hvem Marie Krøyer var som kunstner, samt hvilke netværk hun bevægede sig i. Desuden ser vi nærmere på nogle af de kilder hun hentede inspiration fra. Der vil være rig lejlighed til at stille spørgsmål undervejs. Efter omvisningen bliver der budt på et glas vin.
Marie Krøyer har ikke tidligere været omdrejningspunktet for et større forskningsprojekt, og det er museernes vision at udfolde en central skikkelse i dansk kunsthistorie omkring år 1900. Bøgh Jensens forskning viser, at den unge Marie Triepce i høj grad var en aktiv del af det danske kunstmiljø i 1880’erne. Hun var en handlekraftig kunstner, der omgikkes nogle af tidens store kulturpersonligheder, og hun færdedes i et netværk af kunstnere, forfattere, embedsmænd og erhvervsfolk. Bøgh Jensen går i dybden med sin forskning i Marie Triepkes uddannelse som kunstner i Danmark og Paris med hovedvægt på, hvordan hun formede sin kunstneriske identitet bl.a. ved at indgå i et netværk af og interagere med kulturpersonligheder og erhvervsfolk, der på forskellig vis var en del af hendes netværk.
Den omfattende Marie Krøyer udstilling er blevet til i tæt samarbejde mellem Den Hirschsprungske Samling i København, Prins Eugens Waldemarsudde i Stockholm og Skagens Kunstmuseer.

Praktisk information:
Mødested: inforummet på Skagens Museum
Varighed: 90 min.
Normalpris: Kr. 250,-
Medlemspris: Kr. 200,-