Aftenakademiet 2.0: Kender du overhovedet typen?

Museumsinspektør Andreas Bjerre og forbrugerekspert Anne Glad

Kender du typen, der har huset fuld af japanske skatte, men aldrig har været i Japan? Og forælderen, der går all in på børnefødselsdag og bestiller seks forskellige kager? Den rejselystne, der foretrækker solo-kunstrejse til Paris frem for familietur til Blokhus? Typen, der har signerede værker af Georg Brandes stående i bogreolen? Den spontane, der får uanmeldt besøg af berømte kunstnere og kongelige? Typen, der får moderne snedkerkøkken med den allernyeste teknologi? Og udsætteren, der er årevis om at få afsluttet byggeprojekter?

Så er du måske stødt på kunstnerfamilien Michael, Anna og Helga Ancher. Denne gang i Aftenakademiet 2.0 skal vi blive klogere på beboerne i Anchers Hus. Vi får nemlig besøg af livsstilsekspert Anne Glad, bl.a. kendt fra DRs populære program “Kender du typen” og Ph.d.-stipendiat og museumsinspektør hos Skagens Kunstmuseer, Andreas Bjerre.

Med pointquiz og fortællinger zoomer vi ind på Ancher-familiens livsstil og udforsker, hvordan vi kan relatere det til i dag. Og så undersøger vi forskellene og lighederne mellem arbejdsmetoder, når museumsinspektøren undersøger et historisk hjem og livsstilseksperten udforsker kendte menneskers boliger i dag.

Vi begynder aftenen med et besøg i museets nyåbnede særudstilling Ancher – I livet og kunsten. Andreas Bjerre introducerer udstillingen og fortæller om udvalgte genstande, som har stået i Ancher-familiens hjem. Herefter skal vi blive klogere på, hvordan Anne Glad opfatter familien Ancher som typer, hvad hun mener deres genstande kan fortælle om dem samt hvilke redskaber hun bruger, når hun skal vurdere et hjem. Der er plads til spørgsmål og diskussion inden aftenen afsluttes med en pointquiz. Det hele styres som altid af journalist Frederik Fogde.

Praktiske oplysninger

  • Varighed: 120 minutter inklusiv pause
  • Sted: Havesalen på Skagens Museum, Brøndumsvej 4, 9990 Skagen (indgang fra haven).
  • Der serveres en forfriskning undervejs

Aftenakademiet 2.0
Aftenakademiet 2.0 er en arrangementsrække, som genopliver idealerne fra P.S. Krøyers Aftenakademi fra 1883. Dengang mødtes kunstnerkolonien og deres kreds til festlige diskussioner om kunsten, tiden og livet og det er på tide at gøre det igen. Gennem en række oplevelsesaftener fyldt af sanselighed, viden og kunst byder Aftenakademiet 2.0 indenfor til møder mellem mennesker centreret omkring alt det gode, spændende og vigtige i verden. Alle sanser skal i brug, og du kommer ikke til at sidde stille hver gang.