Aftenakademiet 2.0: Hvad er et stort fund?

Hvad er et stort og spændende fund i museumsverdenen? Er det mon guldringen, skitsebogen, hatten eller en støvet og næsten tom, lille flaske? Hvornår har noget værdi, og hvordan vurderer man det? Hvorfor bruger museet overhovedet tid på at registrere og konservere? Det skal vi blive klogere på denne gang i Aftenakademiet 2.0, hvor kunstformidler Ane Bjerg Thomsen og kunstkonservator Anette Fredsted Aalling, begge fra Skagens Kunstmuseer, vil tage os med bag kulissen og give os et indblik i gennemgangen af over 10.000 genstande fra gemmerne i Anchers Hus.

Undervejs vil vi også besøge særudstillingen Ancher – I livet og kunsten, hvor Anette Fredsted Aalling og Ane Bjerg Thomsen vil fortælle om deres personlige bud på nogle helt særlige fund fra netop Anchers Hus. Og så så skal vi selv prøve, hvordan det er at registrere en genstand og hvilke udfordringer det kan give.

Praktiske oplysninger:

  • Arrangementet foregår i Havesalen på Skagens Museum, Brøndumsvej 4, 9990 Skagen (indgang fra haven)
  • Undervejs besøges særudstillingen Ancher – I livet og kunsten
  • Varighed: 90 minutter
  • Der serveres en forfriskning undervejs.

Aftenakademiet 2.0

Aftenakademiet 2.0 er en arrangementsrække, som genopliver idealerne fra P.S. Krøyers Aftenakademi fra 1883. Dengang mødtes kunstnerkolonien og deres kreds til festlige diskussioner om kunsten, tiden og livet og det er på tide at gøre det igen. Gennem en række oplevelsesaftener fyldt af sanselighed, viden og kunst byder Aftenakademiet 2.0 indenfor til møder mellem mennesker centreret omkring alt det gode, spændende og vigtige i verden. Alle sanser skal i brug, og du kommer ikke til at sidde stille hver gang.

 

Foto: Roberto Fortuna