Aftenakademiet 2.0: Er køkkenhaven fortid eller fremtid?

Fra venstre: Maciek Oleksy, Signe Wenneberg og Karin Trbola

Fødevarer er med tiden blevet mere og mere industrialiseret. Men i de senere år er flere og flere begyndt at dyrke frugt, grønt og andet spiseligt i vores egne haver. Hvad betyder det for smagen? Og hvad betyder det for vores verden?

Disse spørgsmål går vi i dybden med i Aftenakademiet 2.0, som denne gang helt ekstraordinært afholdes i den historiske køkkenhave, der er genetableret ved siden af Michael og Anna Anchers hus i Skagen i selv samme have, som familien Ancher dyrkede alt fra solsikker og valmuer til radiser og rosenkål.

Til arrangementet møder vi en af Danmarks største haveentusiaster, forfatteren og journalisten Signe Wenneberg, som har brugt virkelig meget krudt på at formidle det gode køkkenhaveliv på tv, i podcasten Jordforbindelse, i bøger og på Instagram. Og hun har engang siddet her i Skagen – på Klitgaarden – og skrevet bogen “Spis din have – klimakrisen set fra køkkenhaven”. Vi får også besøg af Skagens Kunstmuseers gartner, Karin Trbola, som har været med til at etablere den historiske køkkenhave ved Anchers Hus. Og så møder vi Maciek Oleksy, der er chefbager hos bageriet og spisestedet “Baghaven”, og som med møg, kompost og kaffegrums skaber de bedste vækstbetingelser for afgrøder til de lækreste retter. I løbet af arrangementet holder de alle tre et oplæg og undervejs vil der være mulighed for at byde ind med spørgsmål og kommentarer. Det hele styres af moderator og journalist Frederik Fogde.

Praktiske oplysninger:

  • Dele af arrangementet vil foregå på engelsk.
  • Varighed: 90 minutter inklusiv pause.
  • Sted: Køkkenhaven ved Anchers Hus, Markvej 2-4, 9990 Skagen. I tilfælde af regn flyttes arrangementet til Havesalen på Skagens Museum, Brøndumsvej 4, 9990 Skagen (indgang fra museumshaven).
  • Der serveres en forfriskning undervejs.
  • Der er et begrænset antal siddepladser. Øvrige pladser er ståpladser.

Aftenakademiet 2.0
Aftenakademiet 2.0 er en arrangementsrække, som genopliver idealerne fra P.S. Krøyers Aftenakademi fra 1883. Dengang mødtes kunstnerkolonien og deres kreds til festlige diskussioner om kunsten, tiden og livet og det er på tide at gøre det igen. Gennem en række oplevelsesaftener fyldt af sanselighed, viden og kunst byder Aftenakademiet 2.0 indenfor til møder mellem mennesker centreret omkring alt det gode, spændende og vigtige i verden. Alle sanser skal i brug, og du kommer ikke til at sidde stille hver gang.