Vores Værker: Lakserytteren

Lakserytterens borgerlige navn er Rasmus Kolbe. Han er 28 år gammel og uddannet fra Koldings Designskole. Han arbejder for at gøre unge mere kreative, både på sociale medier og i den fysiske verden, og benytter platforme som YouTube, TikTok og Instagram, hvor han giver sine følgere designopgaver.

I sommer arrangerede han en række tegnekonkurrencer og kreativitetsudfordringer sammen med Skagens Kunstmuseer og han har desuden lavet oplysningsvideoer med f.eks. børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil, er ambassadør for UNICEF Danmark og står bag fantasyromanen ”Legender fra Odysïa – Griskernes hemmelighed”.

Børn og kreativitet er således kernen i meget af det, Rasmus Kolbe foretager sig – og begge dele er repræsenteret på det maleri, han har valgt til Vores Værker.

”Jeg kan virkelig godt lide det, fordi motivet er et barn, der tegner, og det minder mig om mit arbejde. Jeg kan godt lide, at jeg lige får lov at være med i det øjeblik, hvor hun sidder der og koncentrerer sig.

Motivet er genkendeligt på tværs af tid. Selvom det her maleri er over hundrede år gammelt, kan jeg genkende situationen. Påskeliljer ser jo stadig ud, som de gjorde for hundrede år siden, og situationen, hvor man sidder fuldstændig koncentreret og forsøger at tegne noget, har heller ikke forandret sig.

Maleriet gør mig glad, for det er en god reminder om, at man skal huske at koncentrere sig – og at man skal huske at være kreativ!”

Michael Ancher: “En akvarelmaske”. (1896)