Vores Værker: Beate Sørensen

Beate Stengaard Sørensen er frisør i salonen Deres Urbanklip i Aalborg og er 28 år gammel, roller derby entusiast og tidligere deltager i Den Store Bagedyst. Uanset hvad Beate foretager sig, har hun sine barndomsminder med. Hun indretter sit hjem med genstande, som har fulgt hende altid, og det er også minderne, der har vakt hendes begejstring for det maleri, hun har udvalgt til Vores Værker.

”Jeg faldt for det her maleri, så snart jeg så det. Vinter er bare helt fantastisk og på en måde meget magisk, synes jeg. Stjerner der glimter på himlen, sne der ligger uberørt og glitrende lige så langt, øjet rækker.

Min farmor og farfar havde en gård på Samsø, da jeg var barn, og det var altid mega fedt at komme derover om vinteren og til jul. Når det havde sneet, lå markerne rundt om gården helt uberørte, så sneen var altid helt hvid, og der var ingen lys fra gadelamper til at forstyrre stjernerne på nattehimlen. Så hvis man gik ud efter mørkets frembrud en frostklar aften og stak snuden i vejret, kunne man se det smukkeste stjernetæppe. Og hvis der er ét sted, man kan gå på opdagelse og hele tiden finde nye motiver, så er det på en stjernehimmel en frostklar nat helt ude på landet dér, hvor det elektriske lys ikke kan nå ud.”

Locher

Carl Locher: ”Vinternat ved fuldmåne. Østerby, Skagen.”, 1901