Efterårsferie på Skagens Kunstmuseer

En helt ny særudstilling, malerskole for børn og temaomvisninger. Der er er masse af aktiviteter på Skagens Kunstmuseer i efterårsferien i uge 42.

Oplev den nye særudstilling om Holger Drachmann

I efterårsferien kan du besøge den nye, store særudstilling JEG ER HAV om maleren og digteren Holger Drachmann (1846-1908), der var en central skikkelse i kunstnerkolonien. Holger Drachmann malede og skrev om havet, men han følte sig også som hav. Oplev Drachmanns malerier af havet, og se, hvordan han brød med guldalderens marinemaleri og på egen hånd bevægede sig mod et vildt og kraftfuldt udtryk.

‘JEG ER HAV – Holger Drachmann med pen og pensel’ kan opleves i Skifersalen på Skagens Museum fra 28. september 2019 – 24. maj 2020. Læs mere


Malerskole for børn

Børn i gang med at male på Skagens Kunstmuseers malerskole på Skagens Museum
I vinter- sommer- og efteråsferien kan du komme på malerskole på Skagens Museum.

Tirsdag-fredag i efterårsferien er der malerskole for børn i alderen 7-14 år på Skagens Museum kl. 10.15-12 og 13.15-15. Vi lader os inspirere af efterårets farver og den aktuelle udstilling af Holger Drachmanns malerier, når vi i museets billedværksted arbejder med bl.a. bladtryk og maler havmotiver.

Læs mere om malerkolens temaer, og se, hvordan du tilmelder dig


Besøg det historiske kunstnerhjem Anchers Hus

Anchers Hus var skagensmalerne Anna og Michael Anchers hjem fra 1884, og huset står i dag, som da familien boede der. Kom indenfor i privaten hos dansk kunsthistories mest berømte par og oplev familiens store kunstsamling.

Anchers Hus er åbent tirsdag-søndag fra 10-16.


“Paa ædel Stok gror ædel Vin”

Kunstformidler og sommelier Kresten Langvold viser rundt i Drachmann-udstillingen JEG ER HAV. Derefter præsenterer Kresten Langvold særligt udvalgte vine.

“Paa ædel Stok gror ædel Vin”, 19. oktober kl. 15.00. Billetter kr. 150 (+ 10 kr. billetgebyr) / 100 kr. (+ 10 kr. billetgebyr) for medlemmer af Skagens Museums Venner. Køb billet


Skagen Kammermusikfestival 2019: Koncert på Skagens Museum

Skagen Kammermusikfestivals aftenkoncert er henlagt til Plesnersalene på Skagens Museum, hvor publikum kan glæde sig til et let og festligt program i smukke historiske rammer med bl.a. den verdenskendte cellist Andreas Brantelid.

Kammerkoncert på Skagens Museum, 18. oktober kl. 19.30  Læs mere om koncerten og bestil billet.


Temaomvisninger

Hver fredag kl. 14 er der temaomvisning på Skagens Museum. På temaomvisninger ser vi på et tværgående motiv i samlingen og særudstillingerne. 18. oktober handler det om ‘Friluftsmaleri i blæst og skarp sol’.

Temaomvisning hver fredag på Skagens Museum. Se alle temaomvisninger i kalenderen.


Laurits Tuxen under arbejdet med dobbeltskulpturen af Michael Ancher og P.S. KrøyerSkagens Museums fødselsdag

Vær med, når vi fejrer Skagens Museums 111-års fødselsdag.  Foredrag om Laurits Tuxens dobbeltstatue af Michael Ancher og P.S. Krøyer. Hør om forholdet mellem kunstnerne, deres venskab og indbyrdes rivalisering og se forarbejder til værket, der vises i forhallen.

Skagens Museum 111 år, 20. oktober kl. 15.00. Gratis adgang. Læs mere