Vinterferie på Skagens Museum

I vinterferien præsenterer vi et omfattende program for hele familien. Her er nogle af  vinterferiens højdepunkter. Du kan finde en samlet oversigt på skagenskunstmuseer.dk/kalender 

Oplev skagensmaleren Johannes Wilhjelms værker på særudstillingen ‘Johannes Wilhjelm – fra Italien til Skagen’.
Sydens sol og Skagens strande

Træd ind i vores helt nye særudstilling om Skagensmaleren Johannes Wilhjelm, der tilhørte kredsen af yngre skagensmalere. Her opruller vi et ofte overset kapitel af kunstnerkoloniens historie.  Wilhjelm blev i begyndelsen af 1900-tallet en fornyer af skagensmaleriet, men udstillingen viser også hans farvestærke værker fra bl.a. Italien, Sydfrankrig og Norge.

Læs mere om særudstillingen

Har du lyst til vide mere om Johannes Wilhjelm og hans tid, kan du komme på omvisning i særudstillingen tirsdag kl 14.

Malerskole for børn i vinterferien

Tirsdag til fredag kan børn mellem 7-14 år komme på malerskole.  Vi starter med at se på et værk på museet, inden vi selv giver os i kast med dagens tema. Læs mere om vinterferiens temaer og se, hvordan du tilmelder dig

Familieomvisning

Lørdagene 16. og 23. inviterer vi på omvisning for hele familien under overskriften ’Farver og fortællinger’. Her kan både store og små være med, når vi beretter om skagensmalerne i børnehøjde. Begge lørdage klokken 14.

Temaomvisninger om skagensmalernes hovedværker

Fredag klokken 14 er der temaomvisning på museet. Her går vi i dybden med et tværgående tema i museets samling. 22. februar viser vi samlingens højdepunkter frem, når vi kigger nærmere på skagensmalernes hovedværker.

Introduktion til samlingen

Vil du vide, hvorfor en af Nordens vigtigste kunstnerkolonier blev etableret i Skagen, og hvordan skagensmalernes værker endte på museet, kan du hver søndag klokken 11 deltage i vores introduktion til samlingen. Her får du en omvisning i museets sale, hvor vi ser på nogle af de vigtigste værker.