Malerskole

Malerskole for børn i efterårsferien
I skolernes efterårsferie (uge 42) er der malerskole for børn i alderen 7-14 år på Skagens Museum. Det foregår mandag til fredag kl. 10.15-12.00 og gentages om eftermiddagen fra 13.15-15.
Et malerskoleforløb består af:

  • Introduktion til Skagensmalerne med fokus på et udvalgt værk. Det foregår på museet.
  • Praktisk arbejde i museets malerskole ”Bikuben”, hvor børnene laver deres eget billede med inspiration fra det, vi har set på museet.
  • Malerskolen er kun for børn, men de voksne må gerne høre introduktionen og de praktiske informationer, når vi mødes og byder velkommen i introrummet, der ligger umiddelbart til venstre, når du kommer ind på museet.

Tilmelding er nødvendig og kan gøres på tlf. 98 44 64 44 man-fre kl. 9-15. I weekenden kan man tilmelde sig i billetsalget på museet.
Pris: kr. 120,- pr. dag inkl. guldramme og alle materialer.

Efterårsferiens temaer

Mandage: Selvportræt
På museet ser vi på kunstnernes portrætter, og snakker om hvad, man kan sige med et portræt. Bagefter går vi i malerværkstedet, hvor vi hver tager et spejl, så vi kan male os selv. Vi skal arbejde med akvarelfarver, som man lærer mere om at bruge undervejs, og til sidst rammes billedet fint ind i guldramme.

Tirsdage: Hav og sand
Vi skal male landskabsbilleder med hav og sand. På museet får vi først inspiration til opgaven i udstillingen Björck & Rantzau, og i værkstedet eksperimenterer vi derefter med strukturpasta og sand i akrylmaling. Alle maler hver sit landskabsbillede, som til sidst kommer i guldramme.

Onsdage: Friske fisk
På museet ser vi nogle af skagensmalernes malerier af fisk og fiskere. Bagefter skal vi lave billeder i akrylmaling af fisk i Bikuben. Fiskehandler Jan Nielsen fra Wittrup Fiskeeksport i Skagen sponsorerer friske fisk, som vi kan røre ved og lugte til og bruge som modeller til vores billeder. Undervejs lærer vi om farveblanding, så modellerne får de helt rigtige farver. Til sidst rammes billederne ind i guldramme.

Torsdage: Kropssprog

På museet skal vi først se udstillingen Fanget i gips, og snakke om, hvordan kunstneren viser bevægelse og udtryk i de små menneskefigurer. I Bikuben skal vi bagefter se en af de små statuer helt tæt på, og selv prøve kræfter med at få liv og bevægelse i vores eget billede af en menneskekrop ved hjælp af blyantstreger og akvarelfarver.

Fredage: Blomster og dyr
På museet ser vi eksempler på kunstnernes malerier af blomster og dyr. I Bikuben skal vi herefter se på blomster og grene og nogle af museets små udstoppede dyr og lave vores egnet billede i akrylmaling. Undervejs lærer vi om farveblanding. Billedet rammes ind i guldramme – lige til at tage med hjem

Du kan se billeder fra tidligere års malerskole her