Har du lyst til at male i ferien. Malerskolen på Skagens Museum har hver dag et nyt tema.

I vinter- sommer- og efterårsferien kan du komme på malerskole på Skagens Museum.

Malerskole

Børn og unge fra 7 år kan prøve kræfter med malerier i akryl, pastel og akvarel, når vi i sommerferien holder malerskole på Skagens Museum

Et malerskoleforløb består af:

  • Introduktion til kunstnerkolonien med fokus på et par udvalgt værker. Det foregår i museet.
  • Praktisk arbejde i billedværkstedet Bikuben, hvor børnene laver deres eget kunstværk.

Pris: kr. 120,- pr. gang inkl. guldramme og alle materialer.

Malerskolen er kun for børn og unge, men de voksne må gerne høre introduktionen og praktiske informationer ved start i nærheden af billetsalget. Malerskolen henvender sig primært til børn og unge mellem 7 år 14 år, men alle op til op til og med 17 år er velkomne. Børn under 7 år kan ikke deltage.

Bestil plads på malerskolen

Program:

Mandage: Flotte former og vilde farver

På museet skal vi på opdagelse i museets store Anna Ancher- udstilling for at få inspiration til at arbejde videre i billedværkstedet bagefter. Vi skal snakke om, hvilke farver Anna Ancher brugte, og hvorfor nogle farver ser særligt flotte og vilde ud, når de bliver sat sammen. I billedværkstedet skal vi male med akrylmaling og prøve at male med stumper af skumgummi, fingrene, snore eller pinde. Til sidst får du dit mesterværk med hjem i en gylden ramme.

Tirsdage: Friske fisk

På museet ser vi nogle af skagensmalernes malerier af fisk og fiskere. Bagefter skal vi lave billeder i akvarelmaling af fisk i museets billedværksted Bikuben. Fiskehandler Jan Nielsen fra Wittrup Fiskeeksport i Skagen sponsorerer friske fisk, som vi kan røre ved og lugte til og bruge som modeller til vores billeder. Undervejs lærer vi at bruge og blande farver, så modellerne får de helt rigtige farver. Til sidst rammes billederne ind.

Onsdage: Sommerbillede fra Skagen

Hvad er det første du tænker på, når man siger sommer til dig? Strandtur, bier, grillmad eller måske ferie? På museet skal vi først se på, hvordan skagensmalerne malede dejlige sommerbillede. Bagefter går vi i museets billedværksted Bikuben, hvor du selv skal male dit helt eget sommerbillede af det, du allerbedst kan lide ved sommeren. Vi maler med akrylmaling og til sidst får du dit billede med hjem i en gylden ramme.

Torsdage: Lys, skygge og Anna Ancher
Anna Ancher var meget optaget af farverne, lyset og skyggerne i sine malerier. Vi ser først hendes flotte malerier og pasteller på museet. I billedværkstedet laver vi bagefter vores egen opstilling med vaser, blomster eller andet godt, og koncentrerer os om farverne, lyset og skyggerne, som vi maler med pastelkridt. Undervejs lærer vi om kontrastfarver og farveblandinger. Du får dit billede med hjem i en fin ramme.

Fredage: Levende kaniner og døde måger

Vi skal først en lille tur rundt på museet for at finde malerier med forskellige dyr på. Vi skal snakke om, hvordan og hvorfor dyrene er malet. Bagefter går vi i museets billedværksted Bikuben, hvor du selv skal prøve at tegne og male et dyr med blyant og akvarelfarve, som du lærer at bruge undervejs. Dit billede bliver indrammet i en gylden ramme, så det er lige til at hænge op derhjemme.

Bestil plads på malerskolen