Malerskole

Malerskole for børn i vinterferien
I skolernes vinterferie (uge 7 og 8) er der malerskole for børn i alderen 7-14 år på Skagens Museum. Det foregår mandag til fredag kl. 10.15-12.00.

Et malerskoleforløb består af:

  • Introduktion til Skagensmalerne med fokus på et udvalgt værk. Det foregår på museet.
  • Praktisk arbejde i museets malerskole ”Bikuben”, hvor børnene laver deres eget billede med inspiration fra det, vi har set på museet.
  • Malerskolen er kun for børn, men de voksne må gerne høre introduktionen og de praktiske informationer, når vi mødes og byder velkommen i introrummet, der ligger umiddelbart til venstre, når du kommer ind på museet.

Tilmelding er nødvendig og kan gøres på tlf. 98 44 64 44 man-fre kl. 9-15. I weekenden kan man tilmelde sig i billetsalget på museet.
Pris: kr. 120,- pr. dag inkl. guldramme og alle materialer.

Temaer i vinterferien

Mandage: Vraggods

Hvis man går en tur på stranden i Skagen efter et stormvejr, kan man en masse spændende ting, der er skyllet op på stranden. Det kan være farvestrålende reb, muslingeskaller, en gammel sko eller store stykker træ. På malerskolen skal vi først på opdagelse i museets udstillinger og se, om skagensmalerne også malede det vraggods, bølgerne skyllede op på stranden.  Derefter skal vi i museets værksted lave en opstilling med forskellige ting fra stranden. Vi vælger nogle dele ud, som vi tegner og derefter maler med akvarel. Undervejs lærer du at male med akvarelfarver. Til sidst rammer vi billedet ind i guldramme.

Tirsdage: Former og farver i gips

I museets udstilling Fanget i gips skal vi se på, hvordan kunstneren har arbejdet med at lave små menneskefigurer i gips. Nogle af figurerne danser, andre er vildt glade mens et par stykker er ret vrede. Bagefter går vi i museets billedværksted Bikuben, hvor du skal lave din egen lille skulptur i bukket ståltråd, som beklædes med gipsgaze og males med akrylfarver. Undervejs snakker vi om former, farver og udtryk. Du får naturligvis din figur med hjem til vindueskarmen.

Onsdag: Storm og skumsprøjt

Måske har du været ude og gå en tur i Skagen, når det blæser rigtig meget? Det gjorde skagensmalerne, for på museet er der mange billeder af vildt stormvejr og skummende bølger. Vi starter malerskolen med en kort introduktion til skagensmalerne og deres malerier på museet. Derefter går vi over i museets værksted Bikuben og maler vores egne helt vilde landskaber med akrylmaling. Du lærer at bruge strukturpasta og paletkniv på dit billede, så der næsten kommer rigtigt skumtoppe på bølgerne. Du får dit mesterværk med hjem i en flot guldramme.

Torsdage: Former og farver i gips

I museets udstilling Fanget i gips skal vi se på, hvordan kunstneren har arbejdes med at lave små menneskefigurer i gips. Nogle af figurerne danser, andre er vildt glade mens et par stykker er ret vrede. Bagefter går vi i museets billedværksted Bikuben, hvor du skal lave din egen lille skulptur i bukket ståltråd, som beklædes med gipsgaze og males med akrylfarver. Undervejs snakker vi om former, farver og udtryk. Du får naturligvis din figur med hjem til vindueskarmen.

Fredag: Solnedgang og månelys

Når solen står op eller går ned ændrer lyset og farvene sig omkring os. Det bliver koldere eller varmere og hele stemningen skifter. På malerskolen skal vi først rundt og se på, hvordan skagensmalerne malede sol op- og nedgange, og om de også var ude og male månelyset. I museets værksted Bikuben skal vi bagefter snakke om farvens temperatur og lære, hvordan man blander farver, så du kan lave dit eget billede i akrylmaling. Til sidst rammer vi dit billede ind i guldramme.

Du kan se billeder fra tidligere års malerskole her