Krøyer og Paris

Krøyer og Paris

Franske forbindelser og nordiske toner

13. maj - 18. september 2022

Ledige stillinger

Ledige stillinger

Vi søger lige nu en projektleder til vores programafdeling, en vagtleder til vores tekniske afdeling, en kontorelev til vores økonomiafdeling, en ejendomsserviceteknikker-elev til vores tekniske afdeling og en papirkonservator til en projektansættelse.
Læs mere om alle disse spændende stillinger:

Impressionismens hovedværk kan ses til og med den 4. juli

Impressionismens hovedværk kan ses til og med den 4. juli

Det regnes som et af verdens mest betydningsfulde kunstværker. Det lagde navn til en ny kunstretning, og så lånes det stort set aldrig ud. Nu kommer det for første gang til Danmark, mesterens mesterværk, Claude Monets imponerende Impression, soleil levant.
Claude Monet: Indtryk. Solopgang, kan ses til og med mandag den 4. juli.

Tæt på: Paul-Albert Besnard

Tæt på: Paul-Albert Besnard

“Paul-Albert Besnard var en traditionel maler, der ønskede fornyelse inden for motiver og teknikker, og som noget nyt forenede han naturalisme og symbolisme. Han udviklede en ny måde at bruge elektrisk lys og farver mere frit til at skabe mere intellektuelle malerier og portrætter, som var mere psykologiske end traditionelt ceremonielle”.

Kom tæt på maler og Krøyers ven Paul-Albert Besnard i denne tekst, der er den nyeste i rækken af artikler, der handler om vores store udstilling "Krøyer og Paris. Franske forbindelser og nordiske toner."

Tæt på: Salonen i Paris

Tæt på: Salonen i Paris

"Salonen i Paris var en kæmpestor begivenhed, der tiltrak kunstnere og presse verden over. Man kunne først og fremmest opleve det ypperste inden for fransk samtidskunst, men også kunstnere fra lande som fx de skandinaviske, det øvrige Europa og USA,”

Kom tæt på Salonen i Paris i denne artikel, der er den nyeste i rækken af tekster, der handler om vores store udstilling "Krøyer og Paris. Franske forbindelser og nordiske toner."

Tæt på: Realisme og naturalisme

Tæt på: Realisme og naturalisme

En hattemagerbutik i en italiensk landsby. Tre arbejdere – en mand og to drenge – står bøjet over arbejdet med nøgne, svedglinsende overkroppe. Deres hænder er mørke af snavs og skidt. En sveddråbe anes på den voksne mands næsetip. Det blålige skær fra vinduet understreger mørket og røgen, som de tre arbejdere slider i.

Kom tæt på realismen og naturalismen i kunsten i denne artikel, der er den nyeste i rækken af tekster, der handler om vores store udstilling "Krøyer og Paris. Franske forbindelser og nordiske toner."

Tæt på: Jules Bastien-Lepage

Tæt på: Jules Bastien-Lepage

“Hans fortrin, frem for de impressionistiske malere, består kort sagt i, at han formår at realisere sine indtryk. Han har meget skarpsindigt forstået, at det blot var et spørgsmål om teknik, der adskilte publikum og fornyerne. Han har således bevaret deres ånd og analytiske metode, men har rettet sin opmærksomhed mod udtrykket og den tekniske perfektion.”

Kom tæt på den franske kunstner Jules Bastien-Lepage i denne artikel, der er den nyeste i rækken af tekster, der handler om vores store udstilling "Krøyer og Paris. Franske forbindelser og nordiske toner."

Mesterværker i kontrastfyldt scenografi. Interview med udstillingsarkitekt på Krøyer og Paris Stine Friese

Mesterværker i kontrastfyldt scenografi. Interview med udstillingsarkitekt på Krøyer og Paris Stine Friese

“På et museum går de fleste med hænderne på ryggen, andægtig og alvorligt. Man slænger sig sjældent i en sofa og bare nyder kunsten. Men det vil jeg gerne, at man gør her,” siger udstillingsarkitekt Stine Friese, som står bag den helt særlige scenografi på den aktuelle udstilling Krøyer og Paris. Franske forbindelser og nordiske toner på Skagens Museum.

Årsberetning 2021

Årsberetning 2021

Skagens Kunstmuseers årsberetning 2021 er nu tilgængelig. Det forgangne år bød på mange forskellige oplevelser fra udstillingerne "Englens Kys. Syge piger i nordisk kunst" og "Vores Værker" over renovering af Anchers Hus til Krøyers blå time på besøg i Frankrig.

Det sker på museerne

Det sker på museerne

| Vis kalender