Malerskole

Malerskole 2017
I skolernes vinterferie (uge 7 og 8) er der malerskole for børn i alderen 7-14 år på Skagens Museum. Det foregår mandag til fredag kl. 10.15-12.00.
Et malerskoleforløb består af:

  • Introduktion til kunstnerkolonien med fokus på et udvalgt værk. Det foregår i museet.
  • Praktisk arbejde i Bikuben, hvor børnene laver deres eget billede.
  • Malerskolen er kun for børn, men de voksne må gerne høre introduktionen og praktiske informationer ved start i nærheden af billetsalget.

Tilmelding er nødvendig og kan gøres på tlf. 9844 6444 man-fre kl. 9-15. I weekenden kan man tilmelde sig i billetsalget på museet.
Pris: kr. 120,- pr. dag inkl. guldramme og alle materialer.

Program for de enkelte dage i vinterferien:

Mandag: Selvportræt med baggrund

På Skagens Museum findes der rigtig mange portrætter, som kunstnerne enten malede af sig selv, hinanden eller også fik de skagboerne til at sidde model. Hvert eneste portræt fortæller noget specielt og typisk om lige netop dén person, der er blevet malet. Måske kan man lige skimte baggrunden, som også kan være med til at fortælle noget vigtigt om personen. Vi starter med en kort introduktion til Skagensmalerne og deres malerier på museet. Derefter går vi over i museets værksted ”Bikuben” og maler vores eget selvportræt i akvarel. Du får dit mesterværk med hjem i en flot guldramme.

Tirsdag: Fine damer og seje fiskere

På Skagens museum kan du se malerier af elegante kvinder med fantastiske silkekjoler og fine stråhatte på. Men der er også malerier af store, barske fiskere med busket fuldskæg. Deres tøj er tykt og hullet. Mange af dem har lange læderstøvler, sydveste og måske endda redningsbælter på. Vi starter med en kort introduktion til Skagensmalerne og deres malerier på museet. Derefter går vi over i museets værksted ”Bikuben” og maler vores egne fine damer og seje fiskere i akvarel. Du får dit mesterværk med hjem i en flot guldramme.

Onsdag: Iskolde billeder

Nogle gange kan man være blåfrossen, andre gange solskoldet og måske har du også prøvet at være ”gul af misundelse”. Farverne på malerierne beskriver følelser, så vi, der ser på dem, kan forstå, hvor dejligt eller ubehageligt noget er. Naturens farver skifter, fordi vejret ændrer sig, og på Skagens Museum er der mange fine eksempler på, hvordan kunstnerne har skildret netop iskolde vinterdage, stille varme sommeraftener eller en blæsende forårsdag. Vi starter med en kort introduktion til Skagensmalerne og deres malerier på museet. Derefter går vi over i museets værksted ”Bikuben” og maler vores egne iskolde vinterbilleder i akryl. Du får dit mesterværk med hjem i en flot guldramme.

Torsdag: Hygge

I vinterferien er der dømt hygge! Måske drikker man varm kakao eller tager sit varmeste tøj på og går en lang tur. På Skagens Museum kan man også finde hyggen på nogle af malerierne, hvor børn spiller klaver, veninder går tur på stranden, og digteren Drachmann putter sig under et tæppe foran kaminen. Vi starter med en kort introduktion til Skagensmalerne og deres malerier på museet. Derefter går vi over i museets værksted ”Bikuben” og fyrer op for hyggen, når vi klipper og klistrer vores egne hyggelige collager. Du får dit mesterværk med hjem i en flot guldramme.

Fredag: Vilde landskaber

Skagensmalerne rejste til Skagen fordi her er en helt særlig natur, som er anderledes end noget andet sted i Danmark. Måske har du selv været ude og gå en tur, og har oplevet det? På Skagens Museum er der mange billeder af naturen. På nogle malerier er det vildt stormvejr og på andre ligger havet blikstille hen. Vi starter med en kort introduktion til Skagensmalerne og deres malerier på museet. Derefter går vi over i museets værksted ”Bikuben” og maler vores egne helt vilde landskaber i akvarel. Du får dit mesterværk med hjem i en flot guldramme.

Du kan se billeder fra tidligere års malerskole her